Sida 1 av 1

Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 17:19
av Redreamer
Jag trodde detta skulle vara lätt men något lätt han jag väl missat som vanligt.

Jag har gjort en multi color character som jag printar på första "skärmposition" och ist för att ha $400 som är default så vill jag ha $1000, men vad gör jag för fel?

Kod: Markera allt
; 10 SYS (2304)

*=$801

        BYTE    $0E, $08, $0A, $00, $9E, $20, $28,  $32, $33, $30, $34, $29, $00, $00, $00

        * = $900

        lda #$00
        sta $d020

        lda #$01
        sta $d021

        lda #$05
        sta $d022
        lda #$06
        sta $d023

        lda #$07       
        sta $d800
       
        lda #$00        ;
        sta $1000

        lda #$18        ;multicolor and 40char
        sta $d016

        lda #$48        ; screen memmory $1000 and character $2000
        sta $d018

loop
        jmp loop

        rts

        * = $2000
        BYTE    63,234,217,217,234,234,63,60


Re: Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 19:14
av TBC
Skärmminnet och teckendata måste väl vara i samma VIC-II bank?

Re: Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 19:21
av Redreamer
Jo, med det är det väl... 16k, bank0 går väl till $3fff eller något.

Re: Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 19:27
av TBC
ah just, tänkte fel.

Re: Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 19:30
av Redreamer
händer mig med, ofta ;)

Re: Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 20:26
av TBC
Jag hittade problemet, du kan helt enkelt inte använda $1000 för character ROM ligger alltid där.

Re: Flytta "screen memmory"

InläggPostat: 15 december 2015, 20:40
av Redreamer
Aha, sant sant. =) trodde det var vanligt ramområde. Men det är väl beroende på vem man är, om man är CPU eller VIC. Måste få bättre kläm på detta.
Tack!