Sida 1 av 1

fil överföring med XE1541 kabel

InläggPostat: 20 november 2006, 22:10
av Luzur
tjolahopp! :)

har förskaffat mig en XE1541 kabel, å tänkte börja köra över lite D64 filer till 5,25 disketter. men eftersom ja kör med Win XP pro maskin så har ja inte fått Star Commander att funka, eller dom andra programmen (som tex trans64, MMC64 osv)

så nu ligger valet mellan CBM4WIN (med Gui4 filen) eller WarpCopy64, men vilken ska ja ta? eller om ni har nå tips om Star Commander
(har kollat in dom tidigare inläggen, men dom handlade mest om andra kablarsorter)
som gör att ja kan få igång det, har lyckats fixa drivrarna och en sc.ini fil,
men SC hänger sig värje gång ja kör det, har prövat både igenom cmd å DOSbox (förmodligen är det fel saker att köra programen i... :oops: )

InläggPostat: 20 november 2006, 22:18
av digge
Enklaste alternativet är nog att bygga om kabel till en XM1541 kabel. Det är precis samma som XE1541 fast med två pinnar växlade med varandra. Och sen köra med CBM4WIN.

Warpcopy64 funkar bara om du har RR-Net, alltså nätverkskort till c64.

Mer info om hur du bygger om kabeln och vilka kabeltyper som funkar till vilka program hittar du på Star Commanders hemsida. http://sta.c64.org/xcables.html

InläggPostat: 20 november 2006, 22:29
av Luzur
uh.... ser svårt ut :?
så det är det enda sättet då?

InläggPostat: 20 november 2006, 23:16
av d0c
Luzur skrev:uh.... ser svårt ut :?
så det är det enda sättet då?


tja... det skader jo ikke og prøve en mmc64 :wink:

InläggPostat: 21 november 2006, 09:29
av digge
Tja, en annan variant som inte innefattar att löda om eller så är ju att starta på en diskett med DOS på och köra med star commander. Men i Windows XP/Windows 2000 är det väldigt svårt att få star commander att funka. Det är inte helt omöjligt för vissa har lyckats men det brukar inte fungera helt tillförlitligt.

InläggPostat: 21 november 2006, 17:37
av Klegg
Ett annat alternativ är att bygga/köpa en adaptor om man vill ha kvar sin XE-kabel så att man t.ex. fortfarande kan köra 64hdd.

InläggPostat: 21 november 2006, 19:00
av Commodorianen
Läs annars min guide för hur man använder Star Commander under Windows XP. Prova speciellt att använda min SC.INI-fil. Jag hade nämligen också väldiga problem med låsningar men med SC0.82 lyckades jag få det att fungera tillräckligt många sekunder så att jag kunde ändra och spara inställningar som gjorde det stabilt. Jag är dock inte säker på vilken inställning det var som gjorde att det fungerade. En annan viktig sak för att jag ska få det att fungera är att disabla nätverksanslutningen i Kontrollpanelen. En gång hjälpte inte det heller utan jag fick ta bort nätverkskabeln från datorn innan jag startade upp den.

InläggPostat: 21 november 2006, 21:34
av Luzur
hmm.. ska skriva ut din guide å köra med den till helgen, + att ja la över din SC.INI, så vi får se hur de går :)

InläggPostat: 23 november 2006, 13:49
av Zedrick
Luzur skrev:uh.... ser svårt ut :?


Nej nej, det är inte det minsta svårt. Har du bara en fungerande lödkolv så kan du inte misslyckas, även om du försöker.

Om du verkligen inte vill så kan du få min XM1541 ("ombyggd" XE) för en billig portopeng - jag behöver den inte efter att jag gått över till RRnet och warpcopy.

/ Z

InläggPostat: 23 december 2006, 05:04
av plr64
DOS är väl det mest stabila sättet att köra, allt du behöver är en win98-startdiskett och typ en batfil till hd:n som länkar till SC om du inte orkar hålla på o krångla under windoze...

av de maskiner jag provat att köra med så tror jag nog att man rent generellt kan säga att ju långsammare maskinen är, ju mindre strul blir det... Vi snackar Pentium 133/200 etc... funkar svinbra... (om du tar dig tid att gå igenom alternativen lite).

InläggPostat: 23 december 2006, 13:28
av Commodorianen
Jag fick inte Star Commander/XE1541 att fungera längre under Windows XP senast jag provade :( . Jag tänker försöka använda MMC64 i fortsättningen.

InläggPostat: 23 december 2006, 18:42
av Luzur
Nej nej, det är inte det minsta svårt. Har du bara en fungerande lödkolv så kan du inte misslyckas, även om du försöker.

Om du verkligen inte vill så kan du få min XM1541 ("ombyggd" XE) för en billig portopeng - jag behöver den inte efter att jag gått över till RRnet och warpcopy.


beror på vad du ser som "billig portopeng" :)
isf så tar ja den