Pyramid MIdi interface

Diskussioner om Amiga

Moderatorer: Fanta_gbg, stonan, Zlasher

Pyramid MIdi interface

Inläggav nusse » 5 mars 2013, 17:57

En sån här har jag sedan en bra tid tillbaka, återfann den efter jag städade källaren häromdagen.
Amiga har aldrig riktigt varit min grej , har två 500or men har knappt använt dem.

http://privat.bahnhof.se/wb409723/myspe ... 0-%202.jpg

Nån som har nån erfarenhet av detta interface eller liknande, kanske kunde vara skoj att testa att koppla upp mot MSSIAH carten nån dag :)
Användarvisningsbild
nusse
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 612
Blev medlem: 11 april 2008, 22:09
Ort: Stockholm - Hägersten

Re: Pyramid MIdi interface

Inläggav e5frog » 5 mars 2013, 19:22

Nope, har inte testat men man brukar behöva lämplig mjukvara också, kan vara knepigt att hitta om man har tappat bort.
Kolla in mitt Fairchild System bild-galleri:
fairchild fairchild fairchild Bild fairchild fairchild fairchild
Användarvisningsbild
e5frog
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 2762
Blev medlem: 8 augusti 2007, 18:16
Ort: Älvängen

Re: Pyramid MIdi interface

Inläggav Boray » 5 mars 2013, 19:44

Om den ska kopplas till amigans serieport så funkar den antagligen med all befintlig midi-mjukvara. Mina egna favoriter är Bars&Pipes (sequencer) och Octamed Soundstudio (tracker).

På samma sätt funkar samplers som kopplas till parallellporten säkerligen med det mesta i ljudinspelningsväg.
Användarvisningsbild
Boray
VIC-20-älskande musiksmurf
VIC-20-älskande musiksmurf
 
Inlägg: 1411
Blev medlem: 6 december 2005, 12:55

Re: Pyramid MIdi interface

Inläggav e5frog » 5 mars 2013, 21:10

Ja, så länge de inte har hittat på några skumma grejor så. ;-)
Kolla in mitt Fairchild System bild-galleri:
fairchild fairchild fairchild Bild fairchild fairchild fairchild
Användarvisningsbild
e5frog
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 2762
Blev medlem: 8 augusti 2007, 18:16
Ort: Älvängen

Re: Pyramid MIdi interface

Inläggav Boray » 6 mars 2013, 11:24

Om jag skulle gissa så skulle jag tro att OUT1 och OUT2 är två kopior av samma signal. Och THRU1 och THRU2 är två kopior av det som kommer in på IN. Det kanske låter lite puckat att det är så om man aldrig sysslat med midi, men det är alltid praktiskt med flera portar eftersom det finns 16 midikanaler. Så då kan man t.ex koppla in en synth i en av OUT och använda några olika midiinstument där. (Säg på kanal 1-8) Och koppla in en trummodul eller en synth till på den andra porten och använda andra kanaler där. Man få bara se till att ställa in i respektive enhet att ta emot/ej ta emot de kanaler man vill.
Användarvisningsbild
Boray
VIC-20-älskande musiksmurf
VIC-20-älskande musiksmurf
 
Inlägg: 1411
Blev medlem: 6 december 2005, 12:55


Återgå till Amiga

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Banners

BOA Japon Mediapalatset Nostalgibutiken
Quartex Retro Overlays Retroplay Spel och sånt
Super Motaro Söders Serie & Skivhandel vintagegames.se RG 2016
cron