1571 disk hjelp....

Diskussioner om Commodore 128

Moderatorer: Fanta_gbg, e5frog, stonan, Zlasher

1571 disk hjelp....

Inläggav Gnottn » 5 februari 2011, 12:25

Hei

jeg har kjøpt en 1571 , den slår seg på å alt ser fint ut , men når jeg prøver å sette inn en plate , å skriver load"$",8 får jeg bare FILE NOT FOUND, men da blir spørsmålet om eg kan bruke disketter som er formattert med 1541 disk med cbm 64 å bruke dei i en 1571 ?? , nytt spørsmål , jeg har prøft å formattere disk i 1571 men det skjer ingenting , kan jeg bruke den samme commandoen å formattere med 1571 som med 1541 , tenker da på open15,8,15,"new:spill,66".close 15.

kan jeg bruke en 1571 med commodore 64 , eller virker den bare med cbm 128

MVH

Gnottn
Gnottn
Nybörjare
Nybörjare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: 1 augusti 2008, 22:50

Re: 1571 disk hjelp....

Inläggav Tonhuvudet » 5 februari 2011, 19:34

Hej!
Jag använder en 1571 till min c64 och det funkar fint.

Formatera med "open 15,8,15,"n:01,01"
När den har formaterat, skriv close 15

jag använder aldrig 1571 mode, jag använder 1541 mode
Användarvisningsbild
Tonhuvudet
Erfaren mästare
Erfaren mästare
 
Inlägg: 330
Blev medlem: 19 februari 2009, 19:33

Re: 1571 disk hjelp....

Inläggav carlsson » 5 februari 2011, 20:35

Spinner diskettstationen upp alls när du försöker ladda in katalogen, formattera en diskett osv? Kanske den är inställd att vara enhet 9, 10 eller 11. Testa därför LOAD"$",9 osv för att utesluta att det inte är så enkelt.

Iofs om det var fel enhetsnummer borde du få ?DEVICE NOT PRESENT snarare än ?FILE NOT FOUND.
Användarvisningsbild
carlsson
VIC-20 Guru
VIC-20 Guru
 
Inlägg: 2325
Blev medlem: 10 oktober 2007, 16:24
Ort: Västerås

Re: 1571 disk hjelp....

Inläggav Gnottn » 6 februari 2011, 17:18

takk for svarene , men problemet ligger nok at den er død merket det no det , ingen lyd i den når eg prøver å laode eller formattere , lyset er grønt når eg slår den på , når jeg prøver å load eller formattere så blinker det , men den formatterer bare i 2 sek så er den ferdig. ,så stille gående er den vel ikke at eg ikkje skal høre noe når den jobber.
så da blir vel spørsmålet hvordan fixe det ??

MVH

Gnottn
Gnottn
Nybörjare
Nybörjare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: 1 augusti 2008, 22:50

Re: 1571 disk hjelp....

Inläggav Zlasher » 6 februari 2011, 17:37

Det kan være powersupplyet, jeg har hatt 1541II som har oppført seg rart med defekt power..
Kanskje lettere å skaffe ett fungerende power? (jeg vet ikke hvordan power det er på 1571)
Atari Lynx-100%
Microvision-100%
Sega Master System 20%
VC 4000-95%
Vectrex-86%
Activision Patches-70%

Commodore|Atari|Nintendo|Sinclair|Grandstand|Sega
Min retroblogg: http://retro-spill.blogspot.com/
Användarvisningsbild
Zlasher
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 810
Blev medlem: 2 januari 2010, 20:09
Ort: Oslo, Norge

Re: 1571 disk hjelp....

Inläggav Gnottn » 6 februari 2011, 18:07

takk Zlasher , viste seg at eg måtte trykke power knappen litt tilbake etter eg slo den på , da virket det :D

MVH

Gnottn
Gnottn
Nybörjare
Nybörjare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: 1 augusti 2008, 22:50

Re: 1571 disk hjelp....

Inläggav d0c » 6 februari 2011, 22:16

sjekk loddingen til den der av/på knappen... kansje det er der det er dårlig kontakt siden du må lirke den på som du gjør nå....
Användarvisningsbild
d0c
C64-entusiast
C64-entusiast
 
Inlägg: 3730
Blev medlem: 3 maj 2005, 11:38
Ort: Norge


Återgå till Commodore 128

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Banners

BOA Japon Mediapalatset Nostalgibutiken
Quartex Retro Overlays Retroplay Spel och sånt
Super Motaro Söders Serie & Skivhandel vintagegames.se RG 2016
cron