Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Diskussioner om Commodore 128

Moderatorer: Fanta_gbg, e5frog, stonan, Zlasher

Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav bent » 6 februari 2012, 07:55

Hej!

Jag har en C128D (plastvarianten) och vill hitta någon lösning för att kunna skicka filer till/från den för att göra livet enklare.
MMC64 verkar tveksamt om den fungerar Chameleon fungerar tydligen inte alls... så vad fungerar med en C128D?

Någon har en idé?

Mvh

Bent
bent
Erfaren gesäll
Erfaren gesäll
 
Inlägg: 205
Blev medlem: 8 april 2006, 10:00
Ort: Vänersborg

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav Iggelito » 6 februari 2012, 08:43

Jag har kört Retro Replay + RR-net med 128D (Warp Copy på PC'n) utan några problem.
Total Chaos / Noice & F4CG
\m/ >.< \m/ ¯ Goatpower ¯ \m/ >.< \m/
http://csdb.dk/scener/?id=1048
Användarvisningsbild
Iggelito
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 389
Blev medlem: 7 april 2006, 12:39
Ort: InFlamestown (Göteborg)

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav herdware » 6 februari 2012, 12:37

uIEC borde väl vara ett lämpligt objekt.
Användarvisningsbild
herdware
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1418
Blev medlem: 6 mars 2008, 21:07
Ort: Nordvästra Småland

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav bent » 6 februari 2012, 12:47

Får bli att jag investerar i en retroreplay med rrnet.

Tack för svar!

Mvh

Bent
bent
Erfaren gesäll
Erfaren gesäll
 
Inlägg: 205
Blev medlem: 8 april 2006, 10:00
Ort: Vänersborg

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav nusse » 6 februari 2012, 19:09

bent skrev:Får bli att jag investerar i en retroreplay med rrnet.

Tack för svar!

Mvh

Bent


Jag har den uppsättningen+warpcopy funkar kanon bra :D

Sen är det ju inte helt fel att kunna googla med en C64 heller inte sant 8)
Användarvisningsbild
nusse
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 612
Blev medlem: 11 april 2008, 22:09
Ort: Stockholm - Hägersten

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav sledge » 6 februari 2012, 19:39

Jag tror också att en uIEC är det bästa valet för dig. RR+RRNET är visserligen bra det med, men en uIEC är skitenkel och fungerar riktigt bra. Dessutom så är den kompatibel i både 64- och 128-läget.
Användarvisningsbild
sledge
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 741
Blev medlem: 2 oktober 2007, 14:45
Ort: Hammarö

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav carlsson » 6 februari 2012, 21:05

Rent praktiskt tycker jag att allt man sätter i cartridgeporten borde gå bort på en C128D eftersom den är så förbenat svår att nå. Då är ju uIEC, sd2iec osv bättre eftersom de har kabel till kortläsaren.

Jo, jag tryckte in en TFC3 i min 128D i lördags och den får sitta där den sitter tills vidare.
Användarvisningsbild
carlsson
VIC-20 Guru
VIC-20 Guru
 
Inlägg: 2325
Blev medlem: 10 oktober 2007, 16:24
Ort: Västerås

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav nusse » 8 februari 2012, 10:41

Här har du en RR-net att buda på utifall, ligger annars på 495:- på GGS-data :)

http://www.tradera.com/rr-net-auktion_340858_148652352
Användarvisningsbild
nusse
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 612
Blev medlem: 11 april 2008, 22:09
Ort: Stockholm - Hägersten

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav herdware » 8 februari 2012, 16:28

Fördelen med uIEC är ju att de finns att köpa nya. Retro Replay och MMC Replay får man ju sätta sin tro på begagnatmarknaden
Användarvisningsbild
herdware
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1418
Blev medlem: 6 mars 2008, 21:07
Ort: Nordvästra Småland

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav nusse » 9 februari 2012, 13:43

Samma säljare har ju en retroreplay att koppla ihop med rr-net, nackdelen är väl att du med denna kombination inte får nån sd-läsare. Då får du söka efter MMc64 eller MMC retro replay(efterträdaren). Om du nu inte nöjer dig med överföring via warpcopy :)

Auktionslänken: http://www.tradera.com/retro-replay-auk ... _148652441

Kanske kan lösa ut det för en rimlig summa tillsammans med rr-net vem vet :wink:

EDIT: Som kuriosa kan jag nämna att MMc64 erbjuder en massa plugins som inte funkar till MMc retro replay. Jag var själv ute efter en begagnad MMc 64 ett tag på grund av detta.
Användarvisningsbild
nusse
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 612
Blev medlem: 11 april 2008, 22:09
Ort: Stockholm - Hägersten

Re: Tankar om att föra över filer till och från en C128D

Inläggav bent » 9 februari 2012, 22:52

Mja mjo.. funderade på om det räcker med warpcopy.. men det gör det säkert så länge.

Hade dock för mig att jag kunde flasha småprogram i flashrommen på retroreplayen... men så funkar det tydligen inte.

Jag har fått tag på en retroreplay nu i alla fall... så rr-net nästa.

/Bent
bent
Erfaren gesäll
Erfaren gesäll
 
Inlägg: 205
Blev medlem: 8 april 2006, 10:00
Ort: Vänersborg


Återgå till Commodore 128

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Banners

BOA Japon Mediapalatset Nostalgibutiken
Quartex Retro Overlays Retroplay Spel och sånt
Super Motaro Söders Serie & Skivhandel vintagegames.se RG 2016
cron