VIC20 c64 PSU

Diskussioner om Commodore VIC-20

Moderatorer: Fanta_gbg, e5frog, stonan, Zlasher, Boray

VIC20 c64 PSU

Inläggav macx » 13 oktober 2011, 17:58

Snabbfråga: Hur var det nu med att köra en VIC20 (DIN-kontakt) på en c64 PSU? En googling ger motstridiga uppgifter och jag hittar inte VIC20-PSUn nere i Data Dungeon. Det kan vara att den råkat åka med ett lass till förvaring i väntan på T.U.D.D.
.4|\|7!|>073:[O]+3ADwhq:c*base24/7:antidote.hopto.org:23.
- Macx of Onslaught and VN Staff - www.jonatanforsberg.net -
Användarvisningsbild
macx
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 572
Blev medlem: 14 september 2009, 16:48
Ort: Tåsinge, DK + Skåne, SE

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav herdware » 13 oktober 2011, 18:17

Jag kör min CR på ett C64 agg.
Enligt Denials wiki ska det gå bra: http://sleepingelephant.com/denial/wiki/index.php?title=Power_Supplies
Användarvisningsbild
herdware
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1418
Blev medlem: 6 mars 2008, 21:07
Ort: Nordvästra Småland

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav carlsson » 14 oktober 2011, 17:57

Jepp, fungerar nog t.o.m. bättre än originalet eftersom åtminstone de vita nätaggen till C64C är byggda så de kan leverera mer ström och inte riskerar att dö lika lätt som de tidiga kilformade nätaggen.

Däremot tvärtom, att ta ett nätagg från en VIC-20 och köra en C64 bör man tänka till om man har några tillbehör som drar extra ström så man inte överskrider nätaggregatets kapacitet.
Användarvisningsbild
carlsson
VIC-20 Guru
VIC-20 Guru
 
Inlägg: 2325
Blev medlem: 10 oktober 2007, 16:24
Ort: Västerås

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav e5frog » 16 oktober 2011, 20:50

Jag instämmer, man kan inte ha för många tillgängliga Ampere på sitt nätagg, däremot kan det gå åt pipan om man kopplar in en nätdel med för lite.

Eftersom det var en snabbfråga så är det kanske inte intressant med ytterligare en konfirmering tre dagar senare. ;-)
Kolla in mitt Fairchild System bild-galleri:
fairchild fairchild fairchild Bild fairchild fairchild fairchild
Användarvisningsbild
e5frog
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 2761
Blev medlem: 8 augusti 2007, 18:16
Ort: Älvängen

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav carlsson » 17 oktober 2011, 09:51

Jag såg förresten något intressant när jag rotade i källaren.

På de 220V nätaggregat vi har i Europa står det t.ex. 9VAC 1A + 5VDC 1.5A (1.7A på C64C, 2.5A på C128 osv)

På de 117V nätaggregat de har i USA står det 9VAC 8.7VA + 5VDC 7.5W (osv högre)

Alltså skrev de i USA ut volt + effekt, medan i Europa står det volt + ampere. Jag har inte så många andra nätdelar eller produkter för 110-120V att jämföra med, men av vad jag läst på t.ex. Atari 8-bit FAQ verkar det vara ett återkommande beteende.
Användarvisningsbild
carlsson
VIC-20 Guru
VIC-20 Guru
 
Inlägg: 2325
Blev medlem: 10 oktober 2007, 16:24
Ort: Västerås

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav e5frog » 17 oktober 2011, 11:54

När de mäter bensinförbrukning så gör det ju det baklänges med så... det är väl kutym kan man tänka.
Kolla in mitt Fairchild System bild-galleri:
fairchild fairchild fairchild Bild fairchild fairchild fairchild
Användarvisningsbild
e5frog
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 2761
Blev medlem: 8 augusti 2007, 18:16
Ort: Älvängen

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav carlsson » 18 oktober 2011, 16:28

Haha! Vad som helst, bara vi gör det på ett annat sätt än hur européerna gör!
Användarvisningsbild
carlsson
VIC-20 Guru
VIC-20 Guru
 
Inlägg: 2325
Blev medlem: 10 oktober 2007, 16:24
Ort: Västerås

Re: VIC20 c64 PSU

Inläggav herdware » 18 oktober 2011, 17:05

Ungefär som att det finns tre (tror jag) länder i världen som inte använder SI-systemet. USA är ett av dem.
Vissa länder har ju inte gått över helt än i praktiken. Särskilt gamla engelska kolonier.
Användarvisningsbild
herdware
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1418
Blev medlem: 6 mars 2008, 21:07
Ort: Nordvästra Småland


Återgå till VIC-20

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 1 gäst

Banners

BOA Japon Mediapalatset Nostalgibutiken
Quartex Retro Overlays Retroplay Spel och sånt
Super Motaro Söders Serie & Skivhandel vintagegames.se RG 2016
cron