Sida 2 av 2

Re: Archs datarom

InläggPostat: 25 maj 2010, 12:43
av Zlasher
Det var først nå jeg la merke til SX-64'en i hjørnet.. :oops:
Nå ble jeg dobbelt misunnelig..

Re: Archs datarom

InläggPostat: 25 maj 2010, 15:07
av bepp
Kul att denna tråden bubblade upp igen. Efter att ha njutit av dina bilder än en gång så måste jag säga att detta är bland det finaste datarum jag någonsin har sett. Ordning och reda, minimalt med sladdar och ändå alla system lätt åtkomliga och inpluggade. Ett föredöme för oss andra!

Betyg: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore:

Re: Archs datarom

InläggPostat: 25 maj 2010, 15:10
av hedning
Håller med bepp, och undrar också: Vad sitter det för Cart i din SX-64? En Retro Replay med RR-net? Eller ser jag fel? Har du testat med 1541U? Min SX-64 var inte helt glad åt min 1541U - jag misstänker att den drar för mycket ström.

Re: Archs datarom

InläggPostat: 16 juli 2010, 21:46
av TobiaZ
bepp skrev:Kul att denna tråden bubblade upp igen. Efter att ha njutit av dina bilder än en gång så måste jag säga att detta är bland det finaste datarum jag någonsin har sett. Ordning och reda, minimalt med sladdar och ändå alla system lätt åtkomliga och inpluggade. Ett föredöme för oss andra!

Betyg: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore:


Exakt! Underbart att se. Kul att prylarna verkligen står framme och används och inte ligger som samlarobjekt på dammiga hyllor. Själv har jag en fusion av dessa bägge varianter. Skall försöka lägga upp mina bilder själv när jag får tummen ur.

Re: Archs datarom

InläggPostat: 16 juli 2010, 21:54
av hedning
TobiaZ skrev: Kul att prylarna verkligen står framme och används och inte ligger som samlarobjekt på dammiga hyllor.

:cry: :cry: :cry: :cry:

Re: Archs datarom

InläggPostat: 18 juli 2010, 21:07
av e5frog
hedning skrev:Håller med bepp, och undrar också: Vad sitter det för Cart i din SX-64? En Retro Replay med RR-net? Eller ser jag fel? Har du testat med 1541U? Min SX-64 var inte helt glad åt min 1541U - jag misstänker att den drar för mycket ström.


Om man inte vill in i maskinen och pilla så kanske man skulle kunna låna +5V från user-porten?

http://www.allpinouts.org/index.php/Com ... _User_Port

Antingen bygger man en förlängare till cartridgeporten där man kan koppla in en extern spänningskälla eller så får man hacka 1541U/U-II så att man kan koppa den direkt på där...

1541U är väl oftast utan skal så där kanske det bli enkelt.
Kontakt till user-porten köper man på http://www.electrokit.se/
41003893 Kantkontakt 2x12 3.96mm

... eller tigger av någon på forumet.

Kan ju vara värt att testa iaf - om det nu är strömförsörjningen som är problemet.

Re: Archs datarom

InläggPostat: 18 juli 2010, 21:16
av hedning
e5frog skrev:Kan ju vara värt att testa iaf - om det nu är strömförsörjningen som är problemet.


Tack för tipset!

Re: Archs datarom

InläggPostat: 23 november 2010, 15:23
av Arch
hedning skrev:Håller med bepp, och undrar också: Vad sitter det för Cart i din SX-64? En Retro Replay med RR-net? Eller ser jag fel? Har du testat med 1541U? Min SX-64 var inte helt glad åt min 1541U - jag misstänker att den drar för mycket ström.


Yay! Vel, det som står i maskinen der er MMC64+RR+RR-net. Det går bra med hensyn til strøm i praksis, men i teorien trekker den muligens litt for mye. Jeg har brukt den til å dumpe disker og det har gått bra. Når det gjelder 1541U og strøm så har jeg ikke brukt den noe særlig på SX-64'en. Det jeg imidlertid har lest meg til er at 1541U ikke går så bra overens med gamle brødburk-psu'er. Jfr. side 24 her: http://ar.c64.org/w/images/6/63/1541Ult ... ncept3.pdf. Så derfra har jeg egentlig sluttet meg til at det ikke er så lurt å bruke den i SX'en heller. :)

Setup'en min har forandret seg ganske mye siden jeg først postet i denne tråden. Jeg skal se om jeg kan få tatt noen bilder sånn soon'ish. ;)

Re: Archs datarom

InläggPostat: 23 november 2010, 18:31
av e5frog
Det är bandkabeln till cartridge porten i SX-64 som är orsak till att 1541U krånglar, det är en kille som testat med väldigt kort kabel och då har det funkat. Frågan är vad man kan göra åt det, någon föreslog en 80 ledars kabel istället med varannan pinne jordad... återstår att testas.

Re: Archs datarom

InläggPostat: 25 november 2010, 22:22
av Arch
Her er et oppdatert bilde av hverdags-setup'en min. Ikke noe fancy egentlig, men jeg trenger ikke mer enn dette for øyeblikket. C64G, 1541II, 1541U, 1901, Datasette, Zipstick. Da bildet ble tatt hadde jeg kassettspilleren koblet til min DC2N ettersom jeg holder på å dumpe kassettspillene mine til .TAP Det tar laaang tid. :roll:
Bild

Re: Archs datarom

InläggPostat: 25 november 2012, 22:10
av jac64
Mycket fin samling, jag känner avund :-)

//jac64