Archs datarom

Visa din Commodore-samling.

Moderatorer: Fanta_gbg, e5frog, stonan, Zlasher

Re: Archs datarom

Inläggav Zlasher » 25 maj 2010, 12:43

Det var først nå jeg la merke til SX-64'en i hjørnet.. :oops:
Nå ble jeg dobbelt misunnelig..
Atari Lynx-100%
Microvision-100%
Sega Master System 20%
VC 4000-95%
Vectrex-86%
Activision Patches-70%

Commodore|Atari|Nintendo|Sinclair|Grandstand|Sega
Min retroblogg: http://retro-spill.blogspot.com/
Användarvisningsbild
Zlasher
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 810
Blev medlem: 2 januari 2010, 20:09
Ort: Oslo, Norge

Re: Archs datarom

Inläggav bepp » 25 maj 2010, 15:07

Kul att denna tråden bubblade upp igen. Efter att ha njutit av dina bilder än en gång så måste jag säga att detta är bland det finaste datarum jag någonsin har sett. Ordning och reda, minimalt med sladdar och ändå alla system lätt åtkomliga och inpluggade. Ett föredöme för oss andra!

Betyg: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore:
Användarvisningsbild
bepp
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 866
Blev medlem: 18 september 2009, 10:59
Ort: Lund

Re: Archs datarom

Inläggav hedning » 25 maj 2010, 15:10

Håller med bepp, och undrar också: Vad sitter det för Cart i din SX-64? En Retro Replay med RR-net? Eller ser jag fel? Har du testat med 1541U? Min SX-64 var inte helt glad åt min 1541U - jag misstänker att den drar för mycket ström.
...::] Genesis Project - Accept No Limits [::...
SX-64, C64GS, silver badge c64, Brödbox, C64C, C64G, Drean C64C, VIC20, Plus/4, C16, C116, C128, C128D, Atari 520 STfm, Atari 1040 ST, Atari Falcon 030, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, CDTV.
Användarvisningsbild
hedning
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1852
Blev medlem: 15 mars 2009, 20:33
Ort: Lund

Re: Archs datarom

Inläggav TobiaZ » 16 juli 2010, 21:46

bepp skrev:Kul att denna tråden bubblade upp igen. Efter att ha njutit av dina bilder än en gång så måste jag säga att detta är bland det finaste datarum jag någonsin har sett. Ordning och reda, minimalt med sladdar och ändå alla system lätt åtkomliga och inpluggade. Ett föredöme för oss andra!

Betyg: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore: :commodore:


Exakt! Underbart att se. Kul att prylarna verkligen står framme och används och inte ligger som samlarobjekt på dammiga hyllor. Själv har jag en fusion av dessa bägge varianter. Skall försöka lägga upp mina bilder själv när jag får tummen ur.
Användarvisningsbild
TobiaZ
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 368
Blev medlem: 5 maj 2005, 21:43

Re: Archs datarom

Inläggav hedning » 16 juli 2010, 21:54

TobiaZ skrev: Kul att prylarna verkligen står framme och används och inte ligger som samlarobjekt på dammiga hyllor.

:cry: :cry: :cry: :cry:
...::] Genesis Project - Accept No Limits [::...
SX-64, C64GS, silver badge c64, Brödbox, C64C, C64G, Drean C64C, VIC20, Plus/4, C16, C116, C128, C128D, Atari 520 STfm, Atari 1040 ST, Atari Falcon 030, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, CDTV.
Användarvisningsbild
hedning
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1852
Blev medlem: 15 mars 2009, 20:33
Ort: Lund

Re: Archs datarom

Inläggav e5frog » 18 juli 2010, 21:07

hedning skrev:Håller med bepp, och undrar också: Vad sitter det för Cart i din SX-64? En Retro Replay med RR-net? Eller ser jag fel? Har du testat med 1541U? Min SX-64 var inte helt glad åt min 1541U - jag misstänker att den drar för mycket ström.


Om man inte vill in i maskinen och pilla så kanske man skulle kunna låna +5V från user-porten?

http://www.allpinouts.org/index.php/Com ... _User_Port

Antingen bygger man en förlängare till cartridgeporten där man kan koppla in en extern spänningskälla eller så får man hacka 1541U/U-II så att man kan koppa den direkt på där...

1541U är väl oftast utan skal så där kanske det bli enkelt.
Kontakt till user-porten köper man på http://www.electrokit.se/
41003893 Kantkontakt 2x12 3.96mm

... eller tigger av någon på forumet.

Kan ju vara värt att testa iaf - om det nu är strömförsörjningen som är problemet.
Kolla in mitt Fairchild System bild-galleri:
fairchild fairchild fairchild Bild fairchild fairchild fairchild
Användarvisningsbild
e5frog
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 2762
Blev medlem: 8 augusti 2007, 18:16
Ort: Älvängen

Re: Archs datarom

Inläggav hedning » 18 juli 2010, 21:16

e5frog skrev:Kan ju vara värt att testa iaf - om det nu är strömförsörjningen som är problemet.


Tack för tipset!
...::] Genesis Project - Accept No Limits [::...
SX-64, C64GS, silver badge c64, Brödbox, C64C, C64G, Drean C64C, VIC20, Plus/4, C16, C116, C128, C128D, Atari 520 STfm, Atari 1040 ST, Atari Falcon 030, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, CDTV.
Användarvisningsbild
hedning
Stormästare
Stormästare
 
Inlägg: 1852
Blev medlem: 15 mars 2009, 20:33
Ort: Lund

Re: Archs datarom

Inläggav Arch » 23 november 2010, 15:23

hedning skrev:Håller med bepp, och undrar också: Vad sitter det för Cart i din SX-64? En Retro Replay med RR-net? Eller ser jag fel? Har du testat med 1541U? Min SX-64 var inte helt glad åt min 1541U - jag misstänker att den drar för mycket ström.


Yay! Vel, det som står i maskinen der er MMC64+RR+RR-net. Det går bra med hensyn til strøm i praksis, men i teorien trekker den muligens litt for mye. Jeg har brukt den til å dumpe disker og det har gått bra. Når det gjelder 1541U og strøm så har jeg ikke brukt den noe særlig på SX-64'en. Det jeg imidlertid har lest meg til er at 1541U ikke går så bra overens med gamle brødburk-psu'er. Jfr. side 24 her: http://ar.c64.org/w/images/6/63/1541Ult ... ncept3.pdf. Så derfra har jeg egentlig sluttet meg til at det ikke er så lurt å bruke den i SX'en heller. :)

Setup'en min har forandret seg ganske mye siden jeg først postet i denne tråden. Jeg skal se om jeg kan få tatt noen bilder sånn soon'ish. ;)
Blog:http://www.arthak.net
SX-64, C64, C64G, C64C, C128CRD, C16, C116, plus/4, A500, A1200
Användarvisningsbild
Arch
Erfaren lärling
Erfaren lärling
 
Inlägg: 113
Blev medlem: 14 juli 2006, 12:09
Ort: Oslo, Norge

Re: Archs datarom

Inläggav e5frog » 23 november 2010, 18:31

Det är bandkabeln till cartridge porten i SX-64 som är orsak till att 1541U krånglar, det är en kille som testat med väldigt kort kabel och då har det funkat. Frågan är vad man kan göra åt det, någon föreslog en 80 ledars kabel istället med varannan pinne jordad... återstår att testas.
Kolla in mitt Fairchild System bild-galleri:
fairchild fairchild fairchild Bild fairchild fairchild fairchild
Användarvisningsbild
e5frog
Moderator
Moderator
 
Inlägg: 2762
Blev medlem: 8 augusti 2007, 18:16
Ort: Älvängen

Re: Archs datarom

Inläggav Arch » 25 november 2010, 22:22

Her er et oppdatert bilde av hverdags-setup'en min. Ikke noe fancy egentlig, men jeg trenger ikke mer enn dette for øyeblikket. C64G, 1541II, 1541U, 1901, Datasette, Zipstick. Da bildet ble tatt hadde jeg kassettspilleren koblet til min DC2N ettersom jeg holder på å dumpe kassettspillene mine til .TAP Det tar laaang tid. :roll:
Bild
Blog:http://www.arthak.net
SX-64, C64, C64G, C64C, C128CRD, C16, C116, plus/4, A500, A1200
Användarvisningsbild
Arch
Erfaren lärling
Erfaren lärling
 
Inlägg: 113
Blev medlem: 14 juli 2006, 12:09
Ort: Oslo, Norge

Re: Archs datarom

Inläggav jac64 » 25 november 2012, 22:10

Mycket fin samling, jag känner avund :-)

//jac64
Användarvisningsbild
jac64
Lärling
Lärling
 
Inlägg: 49
Blev medlem: 21 oktober 2012, 00:52

Föregående

Återgå till Commodore-samling

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

Banners

BOA Japon Mediapalatset Nostalgibutiken
Quartex Retro Overlays Retroplay Spel och sånt
Super Motaro Söders Serie & Skivhandel vintagegames.se RG 2016